Hadházy újra dudál Orbánnak

HírKlikk 2020. május 17. 19:00 2020. máj. 17. 19:00

„Az igazság nem rémhír” – ez az első számú üzenete annak a tüntetésnek, amelyet Hadházy Ákos holnap öt órára szervez újra a Clark Ádám térre. A képviselő arra szólítja fel a kormány politikájával elégedetlen autósokat, hogy a megadott időpontban – bárhol vannak – dudálással jelezzék, hogy nem félnek Orbán Viktortól. Hadházy ezúttal azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza a Kásler-tervet, illetve emelje a munkanélküli ellátás idejét, s végül az úgynevezett szájzár törvény visszavonását.

Március elején minden boncolást betiltott Kásler miniszter – a járványra hivatkozva. Lehet persze biztonsági óvintézkedésnek tekinteni, de az biztos, hogy így egyetlen hivatalos bizonyíték sem lesz arra, hogy valaki kórházkisöprés miatt halt meg – írja Hadházy Ákos a Facebookon.

A független képviselő szerint, az egészségügyi kártérítési perekhez is boncolási jegyzőkönyv szükséges. A kormánynak ennél sokkal fontosabbak a propaganda céljai: senki nem fogja hivatalosan tudni bizonyítani, hogy a Kásler-terv miatt halt meg a hozzátartozója.

A boncolások teljes tiltása amúgy egyáltalán nem elterjedt gyakorlat a világban (mint ahogyan a kórházi ágyak felének kiürítése sem). Németországban például kezdetben a Covid pozitív esetek vizsgálatát (csak azokat) ugyan nem javasolta a Robert Koch Intézet, de aztán felülvizsgálta a véleményét. Azóta a bizonyítottan pozitív betegek vizsgálatát is széleskörűen végzik, (voltak intézetek, ahol korábban is végezték) természetesen megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

Hadházy óriási kudarcának tekinti, hogy a kormány két őrült terve közül csak az iskolák folyamatos nyitva tartását tudtuk megakadályozni. A kórházkisöprést viszont nem. A képviselő bejegyzésében megköszöni mindazoknak, akik az elmúlt hetekben a Lánchídhoz kanyarodva, kinyilvánították, hogy a kormány ámokfutását nézve, nem maradnak némán. A nagyszámú rendőr jelenléte azt bizonyította, hogy a Vár ura – tehát Orbán Viktor – fogta a tüntetők üzenetét.

Forrás: Hírklikk