L.L. Junior roma hazafiként írt nyílt levelet Orbán Viktornak

HírKlikk 2023. szeptember 9. 06:40 2023. szept. 9. 06:40

Facebookon tette közzé Orbán Viktornak címzett nyílt levelét L.L. Junior, amit „aggódó roma hazafiként" írt alá.

A hvg.hu szerint a zenész egyértelmű kiállást, segítséget és közbenjárást kér a miniszterelnöktől abban az ügyben, „hogy a magyarországi romák és a többségi társadalom viszonyát ne tehessék tönkre a jövőben olyanok, akik számára ez a kérdés sokszor valóban nem több, mint politikai haszonlesés" .

Mint írja, Orbán számára sem lehet kérdéses, hogy a magyarországi és a magyar ajkú romák szerves részei a mindenkori magyar nemzetnek, ám többségük sokszor indokolatlan általánosításokat, hátrányos megkülönböztetést és diszkriminációt kénytelen elszenvedni. Szerinte nemcsak arra kell törekedni, hogy a romák ne hagyják beigazolódni a velük kapcsolatos sztereotípiákat, hanem „meg kell küzdenünk azzal is, hogy bizonyos politikai szereplők és vállalhatatlan ideológiákat vallók folyamatosan arra törekednek, hogy a magyar társadalom több mint tíz százalékát kitevő romákat kollektíven hibáztassák."

Orbán segítségét két dologban kéri: egyrészt azt várja, hogy szigorítsa a jogszabályokat és követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre, valamint a legszigorúbb szabályozás kísérje ezek bárhol is történő megjelenését. Másrészt pedig arra kéri a miniszterelnököt, segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből. Szerinte „számos helyen próbálják egyesek erre felépíteni a saját politikai agitációjukat, egyértelműen így készülve a közelgő önkormányzati választásokra".

Levelét azzal zárja, hogy Orbánnak „az elkövetkezendő évtizedek során" továbbra is sokakért kell felelősséget vállalnia akár aktív kormányfőként, akár visszavonult politikusként. Szerinte „a jelenlegi társadalmi folyamatok sem az egyén, sem a család, sem a nemzet egészét tekintve nem tartanak jó irányba, és mindent el kell követni annak érdekében, hogy ezen változtatni lehessen".

A hvg.hu emlékeztet: L.L. Junior a közelmúltban főleg gyorshajtása miatt került be a hírekbe, ami miatt a rendőrség eljárást is indított ellene. A zenész egy olyan videót posztolt ki az Instagramra, amin láthatóan óránként nagyjából 100 km/h sebességgel közlekedik, miközben arról beszél, hogy az őt egy másik autóval megelőző G.w.M. óránként 130-cal megy. A videó a Petőfi hídon készült.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom