Simicskó: értelmes sporttevékenységet kínál a fiataloknak a honvédség

HírKlikk 2020. június 5. 19:27 2020. jún. 5. 19:27

Értelmes sporttevékenységre adnak lehetőséget a fiataloknak az országban épülő honvédelmi sportközpontok – jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos pénteken, Újfehértón.

 Simicskó István a nyírségi kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett, a kormány döntése értelmében negyven helyszínen épülnek ilyen létesítmények. Az első sportközpontokat a tervek szerint Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján építik meg.

A beruházásért felelős BMSK Zrt. beruházási ügynökség és a kijelölt önkormányzatok komoly előkészítő munkán vannak túl, az építkezések remélhetőleg minél gyorsabban befejeződnek – tette hozzá a kormánybiztos.

Újfehértón több mint 880 millió forintból, egy kilencven férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edzőteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után, várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek.

Forrás: MTI/Hírklikk