105 millió forinton osztozhatnak az EB-n szereplő magyar játékosok

HírKlikk 2021. június 27. 14:46 2021. jún. 27. 14:46

Marco Rossi és stábja 53 millió forintnyi prémiumot kap, az MLSZ további 193 millió forint sorsáról dönthet.

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból – írta vasárnap a Nemzeti Sport.

Az összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9.25 millió euró adja. De további egymillió eurót ért a nemzeti válogatottnak a Franciaország és Németország elleni döntetlen, igaz, itt nem súlyozták, mennyire nehéz csoportba került a magyar válogatott, ugyanannyit ér a világbajnok elleni helytállás, mint egy gyengébb csapattal vívott küzdelem.  A csodaszámba menő továbbjutás kiharcolása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna.

„A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is”  – nyilatkozta a sport napilapnak Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke.

A Nemzeti Sport cikke szerint számokra lefordítva mindez azt jelenti, hogy az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

2016-ban, amikor a magyarok egy győzelmet arattak a csoportjukban két döntetlen mellett, az MLSZ összesen 3,5 millió eurót keresett a tornával, így a játékosok is magasabb prémiumot kaphattak.