18 milliárdból épít luxushotelt a horvát tengerparton Mészáros Lőrinc cége

HírKlikk 2020. szeptember 27. 11:37 2020. szept. 27. 11:37

Ezúttal a horvát tengerparton, a szállodaipar területén folytatja külföldi terjeszkedését Mészáros Lőrinc, aki 50 millió eurós, ötcsillagos, 180 szobás hotelt épít, mintegy 20 ezer négyzetméteren Ičići településen. Ezzel Magyarország, Montenegró, Ausztria és Erdély után Horvátországban is működtet majd a Mészáros-család hoteleket. Most kaptak közel 10 milliárd forintnyi állami támogatást hét szálloda felújítására.

A Novi list alapján, a 444.hu számolt be a hírről. Az NK Osijek tulajdonosáról, a „magyar mágnásról” azt eddig is lehetett tudni, hogy a focicsapata és a villája mellé egy szállodás céget is beszerzett, de hogy mire készül vele, az csak most lett világos – olvasható a cikkben.

A nyáron vásárolta meg a felcsúti milliárdos családi cége, a Talentis az Isztriai-félsziget északkeleti partján, Opatija és Lovran között fekvő Ičići-ben, közvetlenül a strand mellett, a központban fekvő, de elhanyagolt területet, ahol a hotel épül majd. Két és fél évesre tervezik az építkezést.

A G7 két hete írt arról, hogy a Mészáros-család tőzsdei birodalmához tartozó Hunguest láncnak összesen 26 szállodája van, többségük Magyarországon, de Montenegróban, Ausztriában és Erdélyben is működtetnek hoteleket. A csoport most kapott közel 10 milliárd forintnyi állami támogatást hét hotel felújítására a Kisfaludy-program keretében.