Fideszes politikusok is elkísérték a francia Riviérára szervezett tanulmányútra az iskolaigazgatókat

HírKlikk 2023. október 17. 08:35 2023. okt. 17. 08:35

Kovács Péter, a XVI. kerület kormánypárti polgármestere is részt vett Nizzában az önkormányzat által szervezett tanulmányúton. Ott volt az oktatási intézmények vezetői mellett a polgármester és helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, sőt, a mezőőrség munkatársa is.

A 24.hu cikke szerint minden évben külföldi tanulmányutat szervez a XVI. kerületi önkormányzat elsősorban a kerület oktatási intézményeinek vezetőinek, miközben tíz éve nem fenntartója az iskoláknak. A tanulmányutak többségénél turistaközpontokba látogattak a résztvevők: 2019-ben Barcelonába, 2021-ben Szentpétervárra, 2022-ben Portóba utaztak, 2024-ben pedig várhatóan Skóciába látogatnak majd.

A legutóbbi, Nizzába, a francia Riviérára szervezett úton ott volt Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere és helyettesei is.

A tanulmányutakról egyáltalán nem készültek beszámolók, nem tudni, mik voltak a hivatalos programok, és a szervező utazási irodák kiválasztásának körülményeit is titkolja a kerület.

A 24.hu szerint nem világos az sem, hogy a delegáció tagjai miként ismerték meg például a polgármester által említett spanyol oktatási rendszert, de az biztos, hogy Barcelonában volt, aki megtekintette az FC Barcelona múzeumát.

„Már nem élünk a szocializmusban, hogy a külföldi utakról kötelező legyen beszámolót vagy hangulatjelentést írni" – válaszolta Kovács Péter polgármester a lapnak arra a kérdésre, hogy az elmúlt években tízmillió forintot meghaladó költségvetésű külföldi tanulmányutakról készült-e beszámoló.

Nemes Gábor helyi képviselő a 24.hu-nak azt mondta, az adatokból kiderül, hogy az utazáson részt vett 39 fős társaság csupán kis részét alkották a tanárok, miközben Kovács végig tanulmányútról beszélt. „Ha ez így van, hol vannak azok a dokumentumok, amelyek a megszerzett tapasztalatokat írják le, és miért nem kap erről részletes tájékoztatást a testület?" – kérdezte Nemes.

A polgármester környezetvédelmi tapasztalatok gyűjtésével is magyarázta a legutóbbi, nizzai kirándulást. Ugyanakkor csak fideszes bizottsági elnököket hívtak meg az utakra, ám a környezet- és klímavédelmi bizottság LMP-s elnökét nem. Nemes szerint ez is rámutat arra, hogy nem szakmai alapú utakról volt szó.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom