300 millióért újabb ingatlan került Mészáros Lőrinchez

HírKlikk 2022. július 24. 12:24 2022. júl. 24. 12:24

Barabás Richard a Párbeszéd szóvivője Facebook-posztján adott hírt arról, hogy újabb ingatlannal gyarapodott a Mészáros-birodalom. Mint írja, miközben háború van, infláció, folyamatos áremelkedés, forintromlás, megélhetési válság, élelmiszerválság, klímaválság, kataválság, sőt, Orbán Viktor kormánya is súlyos megszorításokra kényszerült – megszegve választási ígéretét –, a miniszterelnök mindenkori jóakarója, Mészáros Lőrinc tovább bővítette birtokainak számát, mégpedig a NER egyik kedvenc településén, Tihanyban.

Itt vásárolta meg 300 millióért egy újabb ingatlan kicsit több mint egyharmadát. Mielőtt értetlenkednénk azon, minek bíbelődik a nagy oligarcha egy ilyen földrészlettel, hamar kiderül, hogy így vált többségi tulajdonossá Tihany legfrekventáltabb területén, a Középsőóvári utca 30. szám alatt található „rét és gazdasági épületben”.

Ugyanis Mészáros Lőrincnek az a szerencséje, hogy van neki egy magántőkealapja is, amely már korábban megvette ennek az ingatlannak egy másik darabját, így már majdnem a teljes terület Mészáros és Mészárosé (így lett a saját szomszédja, vagy tulajdonostársa, vagy mije, itt már nagyon nehéz követni, hogy Mészáros L. meddig ember, és honnantól jogi személy.)

Az ingatlan így még mindig nem teljesen az övé, de „szerencsére” már csak azzal az Eppel Jánossal kell osztozkodnia, aki korábban már készségesen adott el neki tihanyi területet.

Érdekes még, hogy a július 20-án létrejött új adásvételi szerződést nem ő írta alá, valószínűleg vagy nem ért rá, vagy csak nem akarja nagyon elkoptatni a nevét. Még szerencse, hogy épp kéznél volt az álomesküvője helyszínéül szolgáló Vinarius Rendezvényház ügyvezetője, aki aláírta helyette a szerződést.

Mészáros nagyon szerény ember lehet, ugyanis az adásvételt nem akarták nagydobra verni, a szerződésből az is kiderül, hogy az eladó Mészárossal egyetértésben kifejezetten kérte, hogy a tihanyi önkormányzat hirdetőtábláján ne legyen kifüggesztve az adásvétel.

Azért ne irigyeljük ennyire a gázszerelőt, ugyanis korábban telekalakítási eljárást indítottak az ingatlanra, hogy a rétből és gazdasági épületből megfelelő átsorolást kapjon, de ezt az illetékes kormányhivatal egyelőre elutasította.

Vajon mi és ki lesz a tihanyi apátság közelében fekvő közel egymilliárdos telkecskén?

Mi a Párbeszédben nem szeretnénk, ha akár csak eggyel is több NER-ingatlan épülne a Balatonnál, mert tudjuk, ilyenkor mi történik: letarolnak és beépítenek mindent, tönkretéve a balatoni tájat és a környezetét.