313 milliárd forintnyi bitcoin érkezett egy számlára, de nem tudni, ki küldte és kinek

HírKlikk 2020. július 2. 20:16 2020. júl. 2. 20:16

A kriptovalutáknál természetes, hogy a kívülállók nem tudhatják, kik vannak az álnevek mögött. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy óriási illegális üzletről van szó, az is lehet, hogy egy cég vett valamit, amiért bitcoinnal fizetett.

A napokban zárult le egy tranzakció, amelyről csak annyit tudni, hogy valaki hatalmas összeget, 1 dollár milliárd értékű bitcoint küldött egy másik számlára. Az rejtély, hogy miért és kinek.

Az összeg több mint 313 milliárd forintnak felel meg. Nem véletlen tehát, hogy az üzlet lázba hozta a digitális pénz világa iránt érdeklődőket.

A szakértők úgy vélik, ha a tranzakció legális ügylethez köthető, akkor valószínűleg cégen belüli pénzmozgásról van szó. Azaz: az egyik zsebből kivettek valamit, amit átraktak egy másikba, hogy valamilyen beruházásra fordítsák.

A bitcoinozás teljesen névtelen, az álnevek használata nem egy extra funkció, az egész rendszer így működik. Ezt persze a bűnözők is kihasználhatják, hiszen a tranzakciók részvevőinek kiléte a hatóságok előtt is titokban marad.

Forrás: HVG