32 éves lett a Fidesz

Föld S. Péter 2020. március 30. 09:04 2020. márc. 30. 09:04

Már nem fiatalok, és soha nem is voltak demokraták. Legföljebb annak mutatták magukat ezek a valamikor nagyon liberális ifjú emberek. Harcosan és gusztustalanul ateisták voltak, nem ismertek se istent, se embert. Istent biztosan nem: ha valódi kereszténydemokratával találkoztak, már jött is elő belőlük a gúnyolódás: csuhások. Az alábbiakban az 1988. március 30-án alakult Fideszt köszöntjük.

Még emlékszünk az első lépéseikre. Amikor az új, szabadon választott parlamentben minden képviselőtársuk asztalára egy-egy narancsot tettek.

Azóta a narancs megrohadt, nincs nála rohadtabb gyümölcs, amerre a szem ellát.

De akkor még kedveseknek látszottak, fiatalnak, hamvasnak. És úgy hadartak, hogy senki sem értette, amit mondtak. Talán ez volt a szerencséjük, és ez lett Magyarország balszerencséje.

„Az idősek felélik a fiatalok jövőjét.” Orbán Viktortól származik az idezet. Ha értettük volna, már akkor kihámozzuk belőle, hogy mi van bennük. Romlottság volt bennük már akkor is, kapzsiság, hatalomvágy. Sokan vagyunk, akik emlékszünk még az eredendő bűnre. Az államtól kapott Tiszti Kaszinó eladására, és hogy az abból kapott pénz Orbán-papa bányájában kelt új életre.

Kivonultak az akkori kormány által szervezett trianoni emléknapról. Ma meg? Nyírő József, Wass Albert. Adjátok vissza a hegyeimet.

És az megvan, hogy „ne mi kapjuk a legtöbbet?” Anikó asszony és üzlettársai.

A rendszerváltás talán legcinikusabb mondata is a Fidesztől jött: „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.” Az akkor még üzlet- és harcostárs, Simicska Lajos mondta ezt, miután Schlecht Csaba Kaya Ibrahim és Joszip Tot ellopott útleveleivel bedőlt cégeket vásárolt.

Régi szép idők. A Gripeneken is sokat kaszált valaki. Majdnem kimondtuk a nevét. Ma már nincs szükség ilyen olcsó trükkökre. Bármit is tesznek, minden törvényes, mert mára ők a törvény. Övék a föld, a kaszinó, a trafik, minden. Ők ma a miniszterelnök, a házelnök, a köztársasági elnök. Csak a köztársaság nincs sehol.

Ők ma itt minden: a milliárdos gázszerelő, a Nemzet Veje, a fehérvári futballklub tulajdonosa. A titokzatos, százholdas Habony.

Oktatás, kórház helyett stadionokat építettek. Mert szeretik a futballt. Főleg az egész pályás letámadást, annak is egy különös, fél-ázsiai változatát. Aminek az a lényege, hogy már a mérkőzés előtt, az öltözőben letámadják, és harcképtelenné teszik az ellenfelet.
Aki egyébként nem ellenfél, hanem ellenség. Hazaáruló, idegenszívű, Soros által pénzelt kozmopolita, vírusnak szurkoló migránssimogató.

32 évük elszelelt, az egykori fiatal demokraták korlátlan időre szóló teljhatalmat kértek születésnapjukra az egykor szebb napokat látott magyar parlamenttől.