38 millió forintba került a Fidesz két napos frakcióülése a Mol-vezér szállodáiban

HírKlikk 2023. december 20. 07:15 2023. dec. 20. 07:15

Több, mint 38 millió forintjába került a Fidesz és a KDNP politikusainak szeptemberi, kihelyezett frakcióülése Esztergomban.

A kormánypárti frakciók szeptember 20-22 között Esztergomban titkolózva megtartott, kihelyezett üléséért két tételben összesen 38,11 millió forintot fizetett a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja az Országgyűlés honlapján fellelhető, nyilvános szerződéslista alapján – írja a hvg.hu.

A Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által aláírt szolgáltatás-vásárlási szerződések egyike nettó 28.906.279,- forintról szól a Solva Poroperty Kft. részére, a másik nettó 7.392.279,- forintról a Solva Hotel Kft. részére. Előbbi a Grand Hotel, utóbbi a szomszédos Portobello üzemeltetője Esztergomban.

A négy csillagos szállodákat működtető cégek Hernádi Zsolt, a Mol-vezér többségi érdekeltségei a Solva Magántőkealapon keresztül.

Mivel az Országgyűlés honlapján 2023 áprilisától nettó összegeket közölnek, így a szálláshely-szolgáltatásra érvényes kedvezményes, öt százalékos áfa kulccsal számolva, a Fidesz-frakció összesen bruttó 38,11 millió forintot hagyott ott a két éjszakás rendezvényért a Hernádi-érdekeltségeknél.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom