345 millió forintnyi pénzt utalt a magyar kormány Petro Porosenko volt ukrán elnöknek

HírKlikk 2023. december 21. 19:05 2023. dec. 21. 19:05

Az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség szerint 345 millió forintot, azaz 37 millió hrivnyát kapott a magyar kormánytól Petro Porosenko volt ukrán államfő az Orbán Viktorral való tervezett találkozó előtt.

Porosenko december elején találkozott volna Magyarországon Orbánnal, de a találkozó meghiúsult, miután a határőrök nem engedték ki Ukrajnából a politikust − írja a hvg.hu.

Porosenko, akit hazaárulással is vádolnak hazájában a donbasszi illegális szénvásárlási ügy miatt, állítása szerint lengyelországi tárgyalásait követően az Egyesült Államokba utazott volna, de az általa titkolt Orbánnal való találkozó miatt nem engedték kiutazni. Az indoklás szerint fennállt a veszélye, hogy az orosz titkosszolgálatok felhasználják Porosenkót eszközként.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint Porosenko két helyről kapott nagyobb pénzösszeget, az egyik és a jelentősebb a magyar Pénzügyminisztérium volt. Hozzátették, Porosenko az Orbánnal tervezett magyarországi találkozón arra akarta felhasználni őt, hogy jelezze Oroszországnak: kész olyan kampányt vezetni, amely békére kényszeríti Ukrajnát. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom