6,5 milliárddal többe kerül a Pénzügyminisztérium Várba költözése

HírKlikk 2019. június 20. 11:53 2019. jún. 20. 11:53

A kiadások emelkedésének okát nem részletezi az erre vonatkozó törvényjavaslat.

Az emelkedő költségekre hivatkozva 6,5 milliárd forinttal nagyobb összeget terveztek be a 2020-as büdzsében a Pénzügyminisztérium költözésére a Budai Várba, mint amennyivel idén februárban számolt a kormány a középtávú költségvetési kitekintésben – vette észre a törvényjavaslatban az Mfor.hu.

„A Pénzügyminisztérium budai Várnegyedben történő elhelyezésével kapcsolatos beruházások, felújítások kiadásainak többletforrás igénye 2020. évben 6,5 milliárd forint” – szerepel az indoklásban. Jövőre 18,586 milliárdra emelkedik ez a keret – írja a portál. Az elmúlt években erre a célra ezen a soron a pénzügyi tárca büdzséjében összesen 29,4 milliárd forintot költöttek, illetve terveztek elkölteni.

A kiadások emelkedésének okát nem részletezi a dokumentum – mindössze annyit írnak, hogy a végrehajtási ügyek ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések terhére emelkednek a kiadások –, mint ahogy arról sem esik szó a szaktárcáról szóló fejezeti kötetben, hogy jövőre végre felköltözik-e az apparátus a Szentháromság téri épületbe, amire egyébként évekkel ezelőtt sort kellett volna már keríteni.

Forrás: mfor.hu