60 milliót kapott panziófejlesztésre Györköny polgármestere

HírKlikk 2020. november 22. 13:00 2020. nov. 22. 13:00

Csaknem 60 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásnak örülhet a Tolna megyei Györköny falu polgármestere, aki rendezvényteremmel és plusz szobákkal bővíthette közpénzből a panzióját.

Mivel törvény és a pályázati kiírás feltételei sem tiltják, hogy egy település polgármesterének vállalkozása állami pénzekre pályázzon, ezért a kormányzati felügyelet alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei között sorra bukkanak fel a szerencsés polgármesterek – derül ki az mfor.hu összeállításából.
 
A lap szerint, a Kisfaludy-pályázatok 2019-es nyertesei között található például a Braun-Bősz Pincészet Szolgáltató Kft., amely 59,9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Wien&Schlaf Panzió felújítására és kapacitásbővítésére. Ez azért érdekes, mert a társaság egyik tulajdonosa Braun Zoltán, a paksi járásban található, és a mindössze ezer lakosú Györköny falu független polgármestere.

Konkrétan a polgármester panziójában a 60 millió forint közpénzből plusz két szobát építettek, így 12-ről 16 ágyra nőtt a férőhelyek száma. A meglévő szobákat felújították, valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseket csináltak, bővítették a konyhát és új, 110 fős rendezvénytermet alakítottak ki. A támogatás mértéke 70 százalékos volt és idén áprilisra készültek el a munkával.

Továbbiak a polgármesterek térnyeréséről az mfor.hu-n!

Forrás: mfor.hu