A bicskei pedofilbotrány egyik áldozata Orbán Viktornak üzent

HírKlikk 2024. február 9. 16:00 2024. feb. 9. 16:00

Pop Mert Julián, az egyik áldozata annak a pedofilnak, akinek a bűntársát Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette, Orbán Viktor Facebook-posztja alatt osztott meg egy üzenetet.

Az egy hete kirobbant kegyelemi ügy olyannyira nagy port kavart, hogy Orbán Viktor kénytelen volt személyesen beavatkozni. A kormányfő csütörtökön egy Facebook-posztban közölte, alkotmánymódosítást kezdeményeznek azért, hogy még egyszer ilyesmi ne fordulhasson elő. Az egyik áldozat ehhez írt egy kommentet, vette észre az Index.

Pop Mert Julián ezt írta:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr, mint egy áldozat, akinek a sorsát érinti a közelmúltban hozott kegyelmi döntés, szeretném kifejezni mély aggodalmamat és csalódásomat az ügy kapcsán. A személyes felelősség mellett, azt gondolom, hogy a közösségnek és az áldozatoknak is szükségük van együttérzésre és támogatásra a tényleges hatalmat gyakorlóktól.

Az ön által említett alkotmánymódosítás kezdeményezése mindenképpen fontos lépés lenne a gyermekvédelem terén, ugyanakkor alkotmányt módosítani kevés. Szenteljen figyelmet az áldozatok segítésének és támogatásának elősegítésére, járjon el személyesen a befolyásából és tisztségéből eredően. Az ilyen esetek megfelelő kezelése és az érintettek számára nyújtott segítség elengedhetetlen a társadalmi igazságosság és empátia szempontjából.

Bízom abban, hogy az ön vezetése alatt olyan, valóban a gyermekvédelmet szolgáló intézkedések születnek, amelyek hozzájárulnak az áldozatok gyógyulásához és a hasonló esetek megelőzéséhez.

A szavak ideje lejárt. Azonnali cselekvésre van szükség.”

Pop Mert Julián még 2016-ban indította el az ügyet, amelynek végén elítélték a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon pedofil igazgatóját – vagyis azt a személyt, akinek a bűneit a most kegyelmet kapott K. Endre megpróbálta fedezni.

A pedofil igazgató áldozatai kártérítést kértek a bicskei gyerekotthon fenntartójától, amely ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy mindent megtettek a molesztáló igazgató leváltásával.

Forrás: Index