A Borkai-ügy a Facebook algoritmusát is összezavarta

HírKlikk 2019. október 7. 13:32 2019. okt. 7. 13:32

Alaposan összezavarta a Facebook mesterséges intelligenciáját Borkai Zsolt. A győri polgármesterről a világhálóra feltett – hogy finoman fogalmazzunk – felnőtt tartalmú képek és videók elbizonytalanították a közösségi háló algoritmusát, amely a magát keresztény konzervatívként definiáló Fidesz-KDNP színeiben politizáló egykori olimpikon Borkai nevére rákattintva megerősítést kért, hogy az oldal vajon egy felnőtt tartalmat kínáló klubhoz tartozik-e, jelezte egy olvasónk.

Vélhetőleg egyéb értelmes eredmény hiányában elbizonytalanodik a legnagyobb közösségi oldal – tudomásunk szerint –  mesterséges intelligencián alapuló algoritmusa, és ezért szeretné elkezdeni a számára legalkalmasabbnak tűnő kategóriába sorolni a kampányoló győri politikus közösségi megjelenését. A jelek szerint tehát a szexvideóból az algoritmusnak nem jön át elsőre, hogy itt kérem szépen család centrikus, illiberális keresztény konzervativizmus lapul, nem pedig egy pornós drogos bűnbarlang oldaláról van szó. Kéri tehát a megerősítést az algoritmus, hogy sorolhatja-e „adult entertainment cub” kategóriába Borkai hivatalos Facebook oldalát. Bízzunk abban, hogy a többi politikusnak ettől nem kell tartania.

Cikkünk megírásig egyébként sem Gyurcsány Ferenccel, sem pedig Orbán Viktorral kapcsolatban nem bizonytalanodott el a Facebook, így aligha lehet megvádolni kormánypárti vagy éppen ellenzéki elfogultsággal.

Forrás: Hírklikk