A bukott fideszes képviselő visszakapaszkodott a testületbe

HírKlikk 2020. január 13. 09:28 2020. jan. 13. 09:28

Amint a fővárosi kerületek többségében, Újpesten is váratlan sikert ért el az ellenzék. Az addigi fideszes polgármester a testületből is kibukott, amint párttársa, az „örökös” alpolgármester, Nagy István – ez utóbbit egy megüresedett listás helyre most visszadelegálja a Fidesz.

Két ciklus után, a szavazók leváltották a polgármesteri székből a fideszes Wintermantel Zsoltot. A momentumos Déri Tibor került a helyére és a testület is stabil baloldali többségben van. Az októberi választásig kényelmes döntési helyzetből politizáló kormánypárti többségű testület olyannyira elvesztette a választók bizalmát, hogy még az 1990 óta biztos pozíciót magáénak mondó fideszes Nagy István is kikerült az önkormányzati testületből.

Most viszont – mondhatni, vigaszágon – visszakerül csalódásai helyszínére, az újpesti önkormányzat képviselő-testületébe. Lemondott ugyanis mandátumáról dr. Molnár Szabolcs fideszes önkormányzati képviselő, mivel az MTVA gazdasági és vagyongazdálkodási igazgatójaként tevékenykedik tovább.

Az ő megüresedett helyére delegálják Nagy Istvánt, aki a Fidesz újpesti képviselőcsoportját is vezeti a jövőben. Nagyot eddig hétszer választották meg alpolgármesternek – gyakorlatilag az 1990-es választástól 2019 októberéig betölthette ezt a pozíciót.

Forrás: Hírklikk