A célpont a demokratikus ellenzék

Lendvai Ildikó 2017. július 9. 06:29 2017. júl. 9. 06:29

Miért éri meg a kormánynak, hogy több, mint 6 milliárdért bámulhassa Soros portréját?

Azt értem, hogy mindig kell az ellenség, de akkor már jobban megérné valaki itthonit kiszúrni, hiszen Soros nem indul a választáson.

Amit Orbán ír a Mazsihisznak a plakátok szükségességéről, az csak a szokásos cinikus hablaty. Ha el is hiszi, hogy Soros veszélyezteti a haza biztonságát, ugyan már hogy lehetne akár őt, akár a menekülőket plakátokkal megállítani?

Ha egy migráns meglát egy plakátot, ijedtében visszafordul?

És hány menekült jár a metró mozgólépcsőjén, ahová elriasztásul méterenként kitettek egyet?

Vagy ha Soros erre metrózik, majd jól elszégyelli magát? (Abba már bele sem megyek, mekkora egetverő hazugság, hogy Soros illegális bevándorlókat akar nálunk letelepíteni. A hvg.hu-n magyarul is olvasható a javaslata, lehet rajta vitatkozni, de éppen hogy közös határőrségről, a legálisan menedékjogot kérők közül a valóban veszélyben lévők kiválasztásának közös eljárási szabályairól, a fokozatos integráció érdekében a gazdasági bevándorlók számának csökkentéséről beszél.)

Soros nyilván nem Sorosról szól, hanem az itthoni "ellenségről". Azt akarják ütni. De kit? Nem a Jobbikot, mert az pont olyan Soros-ellenes, sőt, ők már régebben kezdték, őket aztán nem lehet egy kis zsidózással lehengerelni. A célpont a demokratikus ellenzék.

Az újabb nyilatkozatok össze is kapcsolják Sorost a baloldallal. Ősszel a baloldal és Soros szervezetei készülnek mindenféle szörnyűségre, már Kubatov kopaszai is reszketnek az alkotmányos rendet féltő aggodalomtól.

A Fidesz a Jobbikot egy akolból való eltévedt báránynak tekinti, a demokratikus oldalt ellenségnek. A Jobbikban csak Simicskát utálják, nem a jobbikos ideológiát.

Ha Simicskát valahogy lekapcsolják (ha kell, Vonát megpuccsoltatva), vagy mégis kiegyeznek, egy simicskátlanított Jobbik még partner is lehet egy "nemzeti koalícióban". Hogy nem ezt mondják? Csak ne jutnának valamiért mindig eszembe a kisgazdák...