A CNN címoldalon számolt be a Fudan elleni tüntetésről

HírKlikk 2021. június 6. 14:57 2021. jún. 6. 14:57

A cikkben azt is kiemelik, hogy Orbán 2010 óta először áll szembe a választásokon egy egyesült ellenzékkel.

„Több ezren tüntettek Magyarországon a tervezett kínai egyetemi kampusz létesítése ellen” – olvasható a CNN vasárnapi címoldalán a Szeretlek Magyarország beszámolója szerint.

A cikk kifejti, hogy az ellenzék attól tart, hogy a Fudan befogadása mélyítene Orbán Pekinggel ápolt kapcsolatán, ezzel pedig Kína befolyást szerezne az Európai Unióban.

A beszámolóban megszólaltatnak egy 22 éves magyar tüntetőt is, aki feudálisnak jellemezte a magyar kormány és a kínai vezetés kapcsolatát, valamint kifejtette, hogy szerinte a magyar egyetemeket kellene fejleszteni egy új kínai egyetem felhúzása helyett.

A CNN nem felejti el megemlíteni azt sem, hogy a Fudan a korábban tervezett Diákváros területének a nagy részén épülne fel.

Idézik Schanda Tamás államtitkár nyilatkozatát, amiben „politikai hisztériának” nevezte a Fudan elleni tiltakozást. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina akcióját a közterületek névváltoztatását is megemlítik.

A cikk végén megjegyzik, hogy a magyar miniszterelnök 2010 óta először áll szemben egy egyesült, összefogott ellenzékkel a 2022-es választások előtt.