A debreceni polgármester visszautasítja Karácsony Gergely állítását

HírKlikk 2020. január 23. 19:45 2020. jan. 23. 19:45

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében „Debrecen és a vidéki Magyarország nevében" visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását, miszerint „tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése".

Debrecen örömmel fogadja az új természettudományi múzeumot – közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere.

„Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja" – írta Papp László.

Közleménye szerint, Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új természettudományi múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához.

Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően, úgy ítélik meg, hogy Debrecen ideális választás – jelezte Papp László, hozzátéve: „tisztában vagyunk azzal, hogy a természettudományi múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak".

A Debreceni Egyetem, a város oktatási rendszerének egészével együtt, biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést – tudatta a polgármester, hozzátéve: a természettudományi múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálnak, amelyek állami tulajdonban vannak, „városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális".

Forrás: MTI/Hírklikk