A Demokrata szerint Orbán nem intelligens

Föld S. Péter 2021. február 17. 19:25 2021. feb. 17. 19:25

„Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.” Egy bizonyos Gazdag István jegyzi e veretes sorokat Bencsik András lapjában, a Demokratában. Bencsik Andrást nem kell bemutatni, a napokban múlt 70 éves, és ebből az alkalomból Orbán Viktor levélben köszöntötte. Bencsik, amikor még 70-nél sokkal fiatalabb volt, a pártállami Népszabadság pártrovatának egyik oszlopaként dolgozott és még 1986-ban is a Magyar-Szovjet Baráti Társaság dicsőségét zengte a központi pártlapban.

Bencsik csupán az apropóját adta és a címét ihlette Gazdag István tudományos ízű fejtegetéseinek. Amilyen ronda, olyan gonosz  ez a címe Gazdag István Demokratában megjelent cikkének, és a cím arra utal, hogy Bencsik főszerkesztő nemrégiben azt mondta Szabó Tímeáról, a Párbeszéd politikusáról, hogy amilyen ronda, olyan gonosz.

Ízlések és pofonok különböznek. Bencsiknek ezek szerint nem jön be Szabó Tímea, neki a Dúró Dóra típusú nők az esetei, mert ők nem rondák és nem gonoszak, csak időnként könyvet darálnak.

De tényleg nem Bencsikről beszélünk, hanem Gazdag István megállapításairól. Melyeket, becsületére legyen mondva, nem az ujjából szopott – szopásról a későbbiekben még lesz szó –, hanem eredeti angol nyelven íródott szövegekből vette az értesüléseit. Mely értesülések nem csak a magasság és az intelligencia összefüggéseire terjednek ki, de számos más tényező is górcső alá lett véve. „Tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal női politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek.”

Megint tanultunk valamit, okosabbak lettünk, többek, mélyebben szántók. Mellesleg, sejtettük mi már ezt régen. Gulyás Gergelytől tudjuk, aki nem egy nyeretlen kétéves, hanem kancelláriaminiszter Orbán Viktor keresztény-konzervatív kormányában, hogy a morális fölény a jobboldalon van. Jeszenszky Zsolt pedig, azt mondta – most tényleg elnézést, mert klasszikusokat csak pontosan szabad idézni, még akkor is, ha 18+-os tartalom következik – nos, a DJ Jeszyként ismert keresztény-konzervatív lemezlovas azt közölte a nagyközönséggel az azóta (nem ezért) bezárt Echo tévé Keménymag című műsorában, hogy „ a fideszes csajok nagyon jól sz..pnak, a jobbikosok borzasztó rosszul.”

Tényleg így mondta, igaz, angol nyelvű idézetekkel nem támasztotta alá a megállapítást. Tegyük hozzá, mindez csak azóta van így, hogy a Jobbik kiesett a pikszisből. Ameddig jóban voltak, és a Fidesz a jövő reménységeiként tekintett rájuk, addig nem volt panasz a jobbikos csajok szexuális teljesítményére.

Szóval, mi itt a nem konzervatív oldalon le vagyunk maradva, és minden tekintetben vesztesek vagyunk. De talán éppen ezért becsüljük Gazdag István és a Demokrata bátorságát, amiért bátran nekimentek Orbán Viktornak. A miniszterelnök ugyanis – nem tehet róla, adottság – nem magas. 

Ennek fényében tessék még egyszer elolvasni, milyen csúnyaságokat írt Gazdag és a Demokrata a nem magas emberekről.