Orbán Viktor fickósnak érzi magát

Lendvai Ildikó 2020. május 23. 09:28 2020. máj. 23. 09:28

Nem tudom, nekem néha a miniszterelnökhöz szótár kell. Azt sem volt könnyű megfejteni, hogy amikor múltkor a nekünk, „bennszülötteknek" járó több jogról beszélt, hozzánk képest cigányozni vagy migránsozni akart. Aztán itt volt az „elméleti ember" terminus, bár – mivel Karácsonyra alkalmazta – azt azért sejtettem, hogy nem dicsérni akart vele.

Na, de most a szokásos rádióinterjúban váratlan önvallomásra szánta rá magát. Bejelentette, mondván, hogy gazdasági tekintetben már optimistának érzi magát: „fickósabb vagyok így péntek reggel, ha úgy tetszik, 'macsósabb'."

Hát nem tudom... Én eddig a „fickós" jelzőt sajátos értelemben hallottam használni. Ezt most nem részletezném. Ilyenkor kétségkívül a férfiúi képességekkel és vágyakkal összefüggésben alkalmazták, a miniszterelnök is a hímnemű egyedekre utalt a „macsó" jelzővel.

Nyilván én vagyok nyelvileg alulfejlett – gondoltam, ezért rágugliztam a szóra. Találtam először is egy cikket az egyik látogatott online lapban, de a „Kérdezd a szexterapeutát" rovatban. Ez talán nem az igazi. Máshol hirdetnek egy „Man Pride" nevű kenőcsöt a fenti tulajdonság elősegítésére. Erre sem gondolhatott, hiszen reklámozni a közrádióban tilos. A szlengszótár kifejezetten erotikus értelmezést adott a szónak, ebből is látszik, hogy a miniszterelnök nem szlengben beszél.

Végül volt egy szócikk a pingvinek szexuális életéről, amely szerint „a fickós hím pingvinekre általában jellemző a kigúvadt szem." Na nem. A kormányfőt a gaz ellenzék sok mindennel szokta bírálni, de hogy kigúvadna a szeme, azzal soha.

Úgyhogy abbahagytam. Előre szólok: egyéb, illetlen megfejtéseket a kommentekben sem kérek.

Most itt állunk egy fickós miniszterelnökkel, csak nem tudjuk, pontosan mire készül. Igaz, egyébként sem.