A Fidesz III/III-asa jó elvtárs

Föld S. Péter 2019. szeptember 16. 08:12 2019. szept. 16. 08:12

Kovács Zoltán, a Nimród vadászati újság újonnan kinevezett főszerkesztője semmi kivetni valót nem lát abban, hogy megújult lapjában egy volt szigorúan titkos tiszt is ír majd cikkeket. Mint az Index kérdésére elmondta, Békés Sándor foglalkoztatásánál nem politikai, hanem szakmai és vadászetikai szempontokat vettek figyelembe. Vagyis, a volt besúgó Békés bácsi nem azért írhat cikkeket a Nimród vadászati újságba, mert egykoron III/III-as szt tiszt volt, hanem mert szakmailag és vadászetikai meggondolásokból ő a megfelelő ember erre a feladatra.

Ez, mármint hogy egyáltalán válaszolnak egy valódi sajtóorgánum, jelen esetben az Index kérdésére, mindenesetre előrelépés a Fidesznél. Mely párt egyébként nagyvonalúan kezel bizonyos dolgokat. A Fidesz egykori MSZMP-se ugyanis belülről bomlasztotta az egypártrendszert, az ellenzék egykori MSZMP tagja viszont egy mocskos komcsi. Orbán Viktor pártjának egykori besúgója egy kisiklott életű szerencsétlen, ugyanez az ellenzéknél aljas gazember, a haza és a magyar nemzet ellensége.

És hogy mindez mitől előrelépés? Amikor még június elején kiderült, hogy Kovács Zoltán lesz a Nimród nevű vadászati újság főszerkesztője, az Index a leendő kinevezéssel kapcsolatban kérdéssel fordult Kovács Zoltánhoz, ugyan mondana valamit a leendő megbízatásáról. Ám Kovács úr környezetéből csak egy igen szűkszavú, lekezelő, és bármennyire nem szívesen használjuk ezt a kifejezést, bunkó válasz érkezett.

- Majd ha lesz mondanivalónk az ügyben, jelentkezünk – nagyjából így foglalható össze a Kovács Zoltán környezetéből az Indexnek írt válasz.

Akkor a Hírklikk figyelmeztette az újságírói pályára tévedt Kovács urat, hogy szereptévesztésben van. Az, hogy neki mikor van mondanivalója, magánügy. Senkit nem érdekel rajta kívül. A tájékoztatás azonban nem keverendő össze a kinyilatkoztatással. Ha a közvéleményt érdekli valami, márpedig ilyen esetekben sohasem az újságíró egyéni kíváncsiságáról van szó, akkor a közszereplőnek kötelessége tisztességesen, legjobb tudása szerint válaszolni.

Kovács Zoltán még új fiú a sajtóban - már főszerkesztő, de még nem újságíró. Viszont még csak 50 éves, előtte az élet, van még ideje megtanulni szakmánk alapvetéseit. Ehhez persze az is kell, hogy ne azok közül válassza a tanítómestereit, akik elzárkóznak a valódi újságíróktól, és gyomorforgatóan pikírt válaszokat adnak a nekik feltett kérdésekre.

És gondolja meg még egyszer, vajon dicsőségére válik-e a vadászati szakmának Békés Sándor. Aki 79 éves kora ellenére bizonyára a modern kor kihívásainak megfelelő módon írja majd cikkeit a Kovács Zoltán által főszerkesztett és megújított Nimród vadásztati újságba. Szigorúan szakmai alapon, vadászetikai szempontok figyelembe vételével.