A Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, ha elfogadják az alapszabály-módosítást

HírKlikk 2021. február 28. 16:52 2021. feb. 28. 16:52

„Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból” – írta Novák Katalin.

„Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból. Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal” – olvasható Novák Katalin Facebook-oldalán.

Most a családügyi miniszter szerint – aki a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke – „érdekes hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát”.

„Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. Jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból. A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát” – jelentette ki a miniszter.

Forrás: Facebook