A finn külügyminiszter elgondolkodna Magyarország kizárásán

HírKlikk 2024. július 23. 16:55 2024. júl. 23. 16:55

Elina Valtonen finn külügyminiszter aggodalmának adott hangot, hogy az EU tagja maradhat-e Magyarország, ha ennyire eltérő értékeket vall – jelentette az orosz állami TASZSZ hírügynökségre hivatkozva a MSN.com.

A Microsoft hírportálja szerint Valtonen erről a brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás után beszélt egy tájékoztatón. „Elfogadhatatlan, hogy Magyarország az EU képviselőjének mutassa magát, vagy ilyen benyomást keltsen, amikor olyan helyekre utazik, mint Moszkva, vagy Peking. Egy tagállam kifejthet a saját nézeteit, de nem akkor, amikor a soros elnökségi tisztséget tölti be” – mondta.

Az Oreanda News orosz és angol nyelvű, magát függetlennek mondó orosz hírügynökség ugyancsak a TASZSZ jelentését úgy interpretálta, hogy Valtonan Magyarország kizárását javasolta. Így idézte a finn politikust: „El kell gondolkodnunk azon, hogy Magyarország az EU tagja maradhat-e, ha az eszméi ilyen mértékben eltérnek egy egység értékeitől”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom