A francia szélsőjobb hétfőn dönt arról, hogy csatlakozik-e az Orbán-féle pártcsaládhoz

HírKlikk 2024. július 5. 15:50 2024. júl. 5. 15:50

A francia Nemzeti Tömörülés tárgyalásokat folytat arról, hogy Orbán Viktorral közösen új frakciót alakítson az Európai Parlamentben.

A Marine Le Pen-féle párt hétfőn dönt a kérdésről – írja a Financial Times, vette észre a Népszava.

A lap számításai szerint ha a francia párt csatlakozik a Patrióta frakcióhoz, akkor a legnagyobb párt lehet benne. Ezzel a képviselőcsoport az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) mellett a parlament harmadik legnagyobb frakciója lehetne.

„Bármi jó nekünk, ami a patrióták érdekeit előremozdítja az Európai Parlamentben. Orbán Viktor remek politikus, aki rendelkezik az uniós szintű működéshez szükséges képességekkel” – fogalmazott a Nemzeti Tömörülés egyik tagja. 

A hétfő valóban kulcsfontosságú napnak ígérkezik – ezt erősítik meg a magyar miniszterelnök szavai is. Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban azt mondta, hétfőn lesz az alakuló ülés, ahol összegyűlnek mindazon pártok, akik csatlakozásukat már eldöntötték, csak még nem jelentették be. Ekkor láthatja majd mindenki, hogy „nem a levegőbe beszéltem”. Arra nem adott választ, hogy ez a francia szélsőjobboldali párt érkezését jelenti-e. 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom