A Fudan tiszteletbeli professzora lett Matolcsy György

HírKlikk 2024. május 27. 19:15 2024. máj. 27. 19:15

A magyar jegybankelnök meghívást kapott az idén 10. alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra, ahol az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjéről, a globális gazdasági fejlődés aktualitásairól és geopolitikai kihívásokról volt szó a világ vezető pénzügyi szakemberei körében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői közleményében azt írta, a kínai program során Matolcsy György találkozott a Fudan Egyetem rektorával, aki átadta a tiszteletbeli professzori kinevezést a jegybank elnökének.

A konferencián Matolcsy György a kihívásokról beszélt, amelyekkel szembe kell néznie a nemzetközi monetáris rendszernek. Szerinte tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból, és ezeket a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni.

Hangsúlyozta, hogy a zöld és a digitális átállás egymásba fonódó szerkezeti változások, amelyek új megközelítéseket igényelnek, a fenntartható pénzügyek elvezetnek az új fenntartható világrendhez.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom