A gyűlöletszítók között emlegetik Orbánt és Novák Katalint

HírKlikk 2019. december 5. 12:46 2019. dec. 5. 12:46

Az Egyesült Államok csatlakozott Magyarországhoz és Brazíliához: szerdára konferenciát rendezett, amelyre az LGBTQ-közösség elleni gyűlölet prominens szítóit hívták meg – írta a Human Rights Campaign elnevezésű, a melegek jogait védő szervezet a portálján. Az egyik résztvevőként Novák Katalin államtitkárt várták Magyarországról.

A cikk felsorolja a „II. Nemzetközi családpolitikai konferencia” című rendezvényen résztvevőket, és azt is, hogyan, milyen módon szítják a gyűlöletet. Novák Katalinról azt írta a portál: Novák a kormányzó jobboldali nacionalista párt alelnöke. Felszólalt a (gyűlöletcsoportnak minősített) Családok Világkongresszusa rendezvényein...emellett aggasztó kapcsolatokat tart fenn az orosz kormánnyal, ezen belül a Stratégiai Tanulmányok Orosz Intézetével, amelynek kulcsszerepe volt az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozásban”. 

A portál megállapította: demokrácia-ellenes vezetők azon vannak, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseményekkel új nemzetközi szövetségeket és hálózatokat alakítsanak ki és juttassanak hatalomhoz. A tanácskozást szervező kormányok – állásfoglalásuk szerint – az LGBTQ-ellenes szervezkedések zászlóvivői között vannak. „A jobboldali szélsőséges Orbán Viktor vezette magyar kormány évek óta nyirbálja a demokratikus jogokat – egyebek között – az LGBTQ-ellenesség szításával és Putyin Oroszországához fűződő kapcsolatok mind szorosabbra fonásával. Most a Trump-Pence kormányzattal és a brazil Jair Bolsonaróval szövetkezik a globális LGBTQ-ellenes kampány előmozdítására” – mutatott rá a HRC portálján megjelent írás.  

Forrás: Hírklikk