Sértődött huszárok nem voltak hajlandók hozzányúlni az ellenzék koszorújához a nagykanizsai ünnepségen

HírKlikk 2024. március 15. 17:30 2024. márc. 15. 17:30

Odáig fajult a vita a kormánypárti kisebbség és az ellenzéki többség között a nagykanizsai önkormányzatban, hogy a város március 15-ei ünnepségén a hagyományőrzők nem voltak hajlandóak kihelyezni az ellenzék koszorúját.

Az ellenzéki képviselők az ünnep előtti délutánon kaptak egy levelet, hogy a március 15-ei rendezvényen a hagyományőrző, magukat huszároknak mondó egyesület tagjai, sértettség okán nem hajlandók az ellenzékiek koszorúját kihelyezni – hangzott el az ATV Híradóban.

„Balogh László, Cseresnyés Péter és a Fidesz részéről az a nagy gyűlöletkeltés, az a nagy gyűlölethangulat, amit szítottak itt a városban, sajnos oda vezetett, hogy ma nem voltak hajlandóak a koszorúnkat vinni városi rendezvényen azok, akiket felkért a város, hogy itt díszőrséget álljanak és segítsék a lebonyolítást" – mondta Fodor Csaba frakcióvezető, az Éljen Városunk Egyesület képviselője.

A tudósítás szerint a hagyományőrzők helyett végül egy fiatal helyezte ki az ellenzék koszorúját, miközben a Fidesz helyi szervezetének koszorúját egy huszárruhás egyesületi tag helyezte el az emlékműnél, és még tisztelgett is előtte.

Forrás: atv.hu