A hátrányos helyzetű gyerekeken áll bosszút a „családbarát” Orbán-kormány

HírKlikk 2020. szeptember 2. 20:15 2020. szept. 2. 20:15

Tordai Bence szerint, olyan gyerekek sorsát teszi tönkre a kormány, akiknek a most eltiport iskolák adták az utolsó reményt.

„Azt hittük tíz év Orbán-rezsim után, már nem tudnak meglepni minket, azt hittük, hogy már nem tudnak tovább süllyedni az aljasságban, a gonoszságban” – kezdte sajtótájékoztatóját Tordai Bence, a Párbeszéd Facbook-oldalán.

Tordai szerint az, amit a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség iskoláival, amit az Igazgyöngy iskoláival, Dr. Ámbédkar iskoláival művel a kormány, az túlmegy minden határon, a „pitiáner aljasságnak az a szintje”, amiről azt gondolhattuk volna, hogy arra a jelenlegi hatalom sem képes.

„Olyan iskolákat véreztetnek ki, olyan iskoláktól vonják el azt a pár milliós költségvetési támogatást és olyan iskolákat lehetetlenítenek el anyagilag Orbán emberei, amelyek az állam feladatait végzik” – emelte ki a Párbeszéd Magyarországért politikusa, aki szerint az említett iskolák a „nem létező” magyar iskolarendszer hibáit javítják ki, mert ezek az iskolák esélyegyenlőséget adnak a gyerekeknek.

Tordai úgy látja, hogy „egy normális országban” ezeket az iskolákat nem akarnák megszüntetni, hanem példaként szolgálnának a többi iskola számára.

„Ennek a politikának nincsen társadalmi többsége Magyarországon, az értelmetlen károkozásnak nincsen társadalmi többsége Magyarországon. A Fidesz szavazói sem támogatják ezt a politikát” – mondta a képviselő.

A Párbeszéd Magyarország ezért indítványoz egy költségvetés módosítást, aminek értelmében az „Orbán Ráhel barátnőjének adott ezer milliókból” 130 milliót átcsoportosítanak a fent említett három iskola számára.

„Az egyik oldalon elvesznek a szegény gyerekek jövőjétől 130 milliót, a másik oldalon ennek majdnem a húszszorosát, 2300 millió forintot adnak Orbán Ráhel barátnőjének, hogy divatozhasson belőle. Egy ilyen országban élünk. Szerintem nem ez a politika, amire a Fidesz szavazók felhatalmazást adtak” – érvelt a politikus.