A hírhamisító Papp Dánielnek a legfontosabb kihívás a hiteles hírforrás biztosítása

HírKlikk 2020. szeptember 12. 14:35 2020. szept. 12. 14:35

Az MMA konferenciáján ismertették az MTVA két legfőbb tisztségviselőjének előadását. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a járványhelyzet miatt nem vett részt a tanácskozáson, ezért a rendezvényen mindkettejük előadását felolvasták.

Papp Dániel előadása arra hívta fel a figyelmet: úgy kell újfajta válaszokat adni a kor digitalizáció jelentette kihívásaira, hogy eközben nem engedünk az igazán fontos értékekből – írja a 168 óra.

Ennek során, az egyik legnagyobb kihívásnak a túlságosan nagyra nőtt médiazajt mondta, példaként említve, hogy míg egy évtizede 90, addig ma 120 magyar nyelvű csatornából választhatnak a hazai tévénézők.

    

A legfontosabb kihívás a hiteles, elsődleges hírforrás szerepének betöltése

– tette hozzá Papp Dániel, hozzáfűzve, a közmédiának minden magyar számára folyamatosan kell megbízható információkkal szolgálnia.

Példaként hozta fel, hogy a járványveszély idején, jelentősen megnőtt az M1 hírcsatorna nézettsége.

Papp Dániel kitért arra is, hogy óriási kihívást jelent a közmédia visszafogott, konzervatív és értékszemléletű hozzáállásának vonzóvá tétele a fiatalok körében, dilemmaként említve, hogy az idősebb és e szemlélethez közelebb álló korosztályokat vagy az ifjabbak „élményhajhász" igényeit igyekezzenek kielégíteni.

Minél több igényt minél színesebb módon szeretnénk kielégíteni; ezért fogalmazódott meg a Petőfi TV ötlete – tette hozzá.