A Jászságban is készen állnak a korszakváltásra 

HírKlikk 2021. november 30. 18:24 2021. nov. 30. 18:24

A jászsági ellenzéki képviselők közös nyilatkozatban erősítették meg együttműködésüket. Abban is egyetértettek, hogy teljes körűen támogatják közös képviselő-jelöltjüket, dr. Kertész Ottót.

A demokratikus ellenzéki pártok – DK, Jobbik, LMP, Momentum, PM és az MSZP –, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom jászsági képviselői mindent megtesznek azért, hogy Magyarországon több mint kormányváltás, politikai korszakváltás legyen jövőre – hangoztatják a közleményben. A demokratikus intézményrendszer visszaállítása, az egyéni és polgári jogok maradéktalan biztosítása mellett, fontosnak tartják az esélyegyenlőség, a szolidaritás és a környezet biztonságát is. Tisztában vannak azzal, hogy a Márki-Zay Pétert miniszterelnöknek jelölő választópolgárok a korrupció, az oligarchák érdekhálójának felszámolását, és igazságosabb Magyarország létrehozását is elvárják.

„Megállapodtunk dr. Kertész Ottó országgyűlési képviselőjelölt teljes körű támogatásáról a 2022. évi választásokra, mert szeretnénk, hogy tisztességes, szakmailag felkészült ember legyen a Jászság országgyűlési képviselője” – írják a nyilatkozatban. Közlik, hogy megegyeztek abban is, a jászsági választókerület minden településén, és az online térben a demokratikus ellenzéki pártok képviselői ismertetik a jelölt programját és közreműködnek támogatóik mozgósításában, kampányának lebonyolításában. Mindezek érdekében megalakították a kampányt szervező „Jászságért” kampány tanácsot, amelyben az aláíró szervezetek egyenlő jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek.

Dr. Gedei József (DK), Budai Lóránt, Turóczi György (Jobbik), Tóth Áron (LMP), Kovács Mihály (Momentum), Kovács Zoltán (PM), Balogh Béla és Szekeres Imre (MSZP), valamint Lukácsi Katalin (MMM) írta alá a közleményt, amely szerint meggyőződésük, hogy a Jászságban többségben vannak azok, akik változást szeretnének. Abban is biztosak, hogy a Fidesz szavazói között is sok olyan van, akik már nem tudnak azonosulni azzal a megosztó, csak a gazdagokat és híveik szűk csoportját támogató politikával, amit az Orbán-kormány képvisel. 

„Itt az idő, hogy változtassunk sorsunkon és ehhez kérjük a jászságiak, valamint az újszásziak, tiszasülyiek támogatását” – fejeződik be a közös nyilatkozat.

(A kiemelt képen dr. Kertész Ottó)

Forrás: Hírklikk