A jelölt bement az előválasztási szavazósátorba, és instruálni próbálta a lebonyolító bizottságot

HírKlikk 2021. szeptember 18. 16:45 2021. szept. 18. 16:45

Az MSZP szeretné, ha elveszítené a jelöltségét Szabó Ervin, mert megsértette az előválasztáson résztvevő pártok által elfogadott etikai kódexet.

Vonja meg a Békés megyei 4. választókerületben (Orosháza és környéke) induló Szabó Ervintől az előválasztáson való indulás lehetőségét az Országos Előválasztási Bizottság – ezt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól Tóth Bertalan, a Népszava beszámolója szerint.

Az MSZP társelnöke szerint a Jobbik, a DK, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve az Új Világ Néppárt jelöltje méltatlanná vált az indulásra, mivel több ponton is megsértette az előválasztáson elinduló pártok által elfogadott etikai kódexet.

Az etikai kódex többek között azért jött létre, hogy megóvja az előválasztás tisztaságát és szerepel benne, hogy a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében a kampánytevékenység tilos. Tóth Bertalan szerint az a jelölt, amelyik bemegy a szavazósátorba az semmibe veszi az etikai kódexet és az azáltal előírtakat.

Szabó Ervin több fotó tanulsága szerint a szavazásra várakozó sort megkerülve belépett a szavazópont sátorába, és ott a bizottság tagjainak instruálásába kezdett, illetve figyelte, hogy az érkezők miképpen szavaznak. A jelölt annak ellenére sem volt hajlandó távozni, hogy a bizottság egyik tagja, Varga Zoltán felszólította erre.

Forrás: Népszava