Bojkottal buktatták meg a képviselők a fideszes Tasó László unokaöccsének hat havi végkielégítését

HírKlikk 2024. szeptember 25. 09:15 2024. szept. 25. 09:15

A nyíradonyi önkormányzat legtöbb képviselője nem ment el a szeptember 24-ére összehívott testületi ülésre, ezért Tasó Béla polgármesternek – Tasó László fideszes országgyűlési képviselő unokaöccsének – nem sikerült megszavaztatni a saját maga számára javasolt, hat hónapnyi illetményének megfelelő végkielégítést.

A 24.hu információja szerint azért nem volt határozatképes a nyíradonyi önkormányzat kedd délelőtti ülése, mert a polgármesteren és a helyettesén kívül csupán egyetlen képviselő jelent meg a városházán. Az ülésen a költségvetés módosításának vitáján kívül több, a Tasó család számára fontos előterjesztés is napirenden szerepelt.

A lapnak többen is azt mondták, a távolmaradásuk igazi oka az volt, hogy a polgármester – akinek jövő héten jár le a mandátuma – olyan előterjesztéseket küldött szét a mostani ciklust lezáró utolsó testületi ülésre, amelyek már azoknak is vállalhatatlanok voltak, akik eddig rendszeresen kiálltak Tasó Béla és a helyi ügyekben döntő befolyású rokon, Tasó László parlamenti képviselő mellett. Ilyen javaslat volt a többi között a polgármester végkielégítésének megduplázása, amely további 2,8 millió forintos extra kiadással terhelné meg az amúgy is félmilliárdos hiánnyal küzdő település költségvetését.

A 24.hu szerint a Gondor György alpolgármester által szignált előterjesztés nem tartalmaz érdemi indoklást, ami megmagyarázná, hogy miért javasolja megemelni Tasó lelépési pénzét, csupán annyit ír, hogy a kiegészítésként adható plusz háromhavi illetmény megfelel a jogszabályoknak.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom