A kétszínű, sunyi Orbán már letarolta Magyarországot és el is pusztítja, ha nem akadályozzák meg

HírKlikk 2022. július 24. 14:25 2022. júl. 24. 14:25

„Magyarország uralkodó zsarnoka, Orbán Viktor – a személyiségét tekintve – egy kétszínű, sunyi alak, akinek a legfőbb motivációja sohasem a világ elfogulatlan megértése, hanem a kegyetlen és elnyomó kormány restaurációja belföldön, illetve az illuzórikus revansizmus Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország vonatkozásában.” Így fogalmaz legfrissebb írásában Radványi Miklós. Az Orbán-rezsimmel élesen szembehelyezkedő közíró szerint Orbán zsarnoksága már letarolta Magyarországot, s ha az EU és a NATO nem akadályozza meg, meg is fogja semmisíteni. Ha pedig a két szervezet el akarja kerülni az önpusztítást, akkor határozottan és egységben kell fellépnie Orbánnal szemben – véli Radványi, tételesen felsorolva az Orbánnal szemben célszerűnek tartott lépéseket.

„Magyarország őrült útja az önmegsemmisítés felé” címmel jelent meg a jobbközépen elhelyezkedő washingtoni Frontiers of Freedom blogjában a szervezet magyar származású alelnökének az írása, amely ezúttal is arra a veszélyre igyekszik felhívni a figyelmet, amit Orbán Viktor bel- és külpolitikája jelent Magyarország, a magyar emberek jövőjére. Egyben felsorolja, hogy mit kellene lépnie az Európai Uniónak és a NATO-nak, megállítandó Orbánt.

A cikk azzal indul, hogy történelmileg Magyarországot mindig egyetlen zsarnok uralta, akit a bűnöző elemek szorosan összefonódó szűk csoportja segített. Ők mindig is hevesen elleneztek minden reformot vagy a létező társadalmak szerkezetének legkisebb fejlődését. A belső stabilitást így a totalitárius elnyomás tartotta fenn, ami rendkívüli félelmet és az éppen regnáló zsarnoknak való vak alávetettséget eredményezett. A magyar politikai kultúrának ezt az örök együttállását a szerző szerint nem vette észre az Európai Unió, amikor egyhangúlag befogadta Magyarországot. Ma pedig már az EU-nak a mindennemű demokratikus kormányzási forma esküdt ellenségével, az új magyar zsarnokkal kell megküzdenie.

„Magyarország uralkodó zsarnoka, Orbán Viktor – a személyiségét tekintve – egy kétszínű sunyi alak, akinek a legfőbb motivációja soha sem a világ elfogulatlan megértése, hanem a kegyetlen és elnyomó kormány restaurációja belföldön, illetve az illuzórikus revansizmus Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország vonatkozásában” – fogalmaz Radványi, aki szerint Orbán úgynevezett „illiberális demokráciája” az ostoba állampolgári hűség, valamint az etnofasizmus és a bolsevikok csalóka ideológiai felsőbbrendűségi áldoktrínájának pusztító, zsarnoki keveréke. 

Orbán egyszemélyes uralom iránti lelkesedése gazdagon fialt saját maga, családja, valamint hűséges cinkosai számára, akik lerabolták Magyarországot. Ráadásul a zsarnokság iránti elkötelezettsége vakká tette, már azt sem veszi észre, hogy törvénytelen az abszolút hatalma. Alávaló személyes érdekeit pedig a nemzet jövőbeli útját irányító eszmék elé helyezte. A túlzott hatalom végül eltorzította a látásmódját, s ma már nem képes megérteni a kölcsönösen előnyös együttműködés erejét. 

Magyarországnak legfeljebb törékenynek mondható belső békéje volt a történelemben, amit rendszeresen széttörtek az egymással versengő bel- vagy éppen külföldi zsarnokok, az országot pedig folyamatosan sújtotta a mindent átható korrupció – állítja a szerző. Az emberek képtelenek voltak kitartani a demokratikus elvek mellett, így két elvesztett háború és Magyarországnak a Vörös Hadsereg általi brutális „ázsiai” megszállása után a magyarok szuverenitásuktól megfosztva, generációról generációra láncra verve élnek.

A 2010 óta egymást követő elcsalt választások állandósították a magyar politikai kultúra zsarnoki jellegét. A félelemtől egészen a kétségbeesésig őrjöngő zsarnok, Orbán úgy döntött: leveti hatalmának minden korlátját – írja Radványi, aki ennek igazolására megemlíti az általa sztálininak tartott alaptörvényt, a soha véget nem érő rendkívüli állapotot, az Orbán javára cselekvő igazságszolgáltatást, a saját kézben tartott gazdaságot. Abszolút hatalmának az eszközévé vált a katonaság és a rendőrség, amely kész brutálisan elfojtani a belső ellenzéket. Mindezek azonban az abszolút hatalmak önmagát felfaló, sőt öngyilkos eszközei – hívja fel a figyelmet az írás. Orbán külpolitikája is kizárólag az ő zsarnokságát és a mindent átható korrupcióját hivatott óvni – teszi hozzá Radványi. 

„Orbán Viktor kétségtelenül romboló zsarnok, Magyarország pedig gyorsan bukott állammá válik, és sem az Európai Unió, sem a NATO nem tűrhet maga között egy politikailag halott tagállamot” – összegzi az írás. Orbán zsarnoksága már letarolta Magyarországot, s ha a két szervezet nem akadályozza meg, meg is fogja semmisíteni.

Ha pedig az EU és a NATO el akarja kerülni önpusztítást, akkor egységesen, határozottan kell fellépnie Orbánnal szemben. Először is ki kell jelenteniük, hogy soha nem tűrnek meg zsarnoki rendszert a tagjaik között. Másodszor, meg kell törniük a hivatalos megfélemlítés ördögi körét. Az európai bíróságoknak gyorsan és egyértelműen kell fellépniük a magyar jogállamiság időszakos megsértésével szemben. Szakmai alapossággal kell lefolytatnia az OLAF-nak az Orbán Viktor, tágabb családja és közeli munkatársai által elkövetett hivatali korrupció ügyeiben folytatott vizsgálatokat. Mindaddig le kell állítani a regnáló magyar kormány közvetlen támogatását, amíg nem történik meg a múltbeli források felhasználásának teljes körű elszámoltatása. A forrásokat csak ezután folyósíthatják ismét Magyarország számára, ellenkező esetben a magyar katasztrófa továbbra is töretlenül fenyegeti a szabad világot – írja Radványi MIklós.

 

Forrás: Hírklikk