A kormány kész együttműködni Jászberény új polgármesterével

Csanádi Dávid 2019. november 13. 15:40 2019. nov. 13. 15:40

Nem lesz akadálya a polgármesterváltás, hogy a kampány során sokat emlegetett hatpontos akcióterv működjön, ezzel segítve a jászberényieket.

A Hírklikk megkérdezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, akitől azt a választ kaptuk, hogy az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülését követően már beszélt a jászberényi akcióterv kérdéséről:

"Természetesen a vállalatokkal kötött megállapodásaimat végre fogom hajtani, őszintén remélem, hogy az önkormányzat a jövőben olyan színvonalú munkát fog majd végezni, amely lehetővé teszi a vállalati megállapodások tiszteletben tartását. Ez kizárólag a polgármesteren fog múlni, illetve a megválasztott képviselőkön."

A miniszter megerősítette, hogy az akcióterv és a program megvalósulása azon múlik, hogy „az önkormányzat végre tudja-e hajtani azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek kellenek ahhoz, hogy ezek a megállapodások végbemenjenek”.

Eszerint tehát Budapesthez hasonlóan Jászberényt sem fogja „büntetni” a kormány azzal, hogy megtagadja a várostól a kormánypárti polgármester megválasztása esetére ígért segítséget, hanem kész együttműködni az ellenzéki polgármesterrel is.

Forrás: Hírklikk