„A kormány nem bírja a kritikát”

HírKlikk 2021. március 29. 16:50 2021. márc. 29. 16:50

Gulyás Gergely a hétvégén azt írta a közösségi médián közzétett posztjában, hogy a PDSZ kezd úgy működni, mint egy ellenzéki párt.

Ravasz Ágnes, a PDSZ választmányi tagja egyetért azzal, hogy a tanárok oltását akkor kellett volna elkezdeni, amikor elrendelték a digitális oktatást. Az ATV Startban felidézte, hogy január 3-án írtak egy levelet a miniszterelnöknek, az EMMI-nek és az ITM-nek, hogy a tanárok és óvodapedagógusok kapjanak az egészségügy és szociális szféra után prioritást az oltási rendben.

A hivatalos válasz mindig az volt, hogy a tanárok várjanak, amíg az életkoruknak megfelelően sorra kerülnek, ezért március 6-án ismételten nyílt levélben kérték a tanárok oltásának elrendelését.

Bár a PDSZ szerint a pedagógusok körében 84 százalékos az oltási hajlandóság egy márciusi felmérés alapján, még nem kaphatta meg minden pedagógus az oltását, így aggályos, hogy kőbe lett vésve, hogy április 19-én kezdődik a személyes oktatás.

Gulyás Gergely szerint a PDSZ úgy viselkedik, mint egy ellenzéki párt – erre Ravasz úgy reagált, hogy a PDSZ egy ágazati alapon szerveződő érdekvédelmi szervezet, közös céljuk, hogy az oktatás jól működjön. Szerinte nem csak szavakban, tettekben is meg kellene felelni a jövő nemzedék érdekeinek és oktatásának.

Ravasz Ágnes szerint a PDSZ mindig felajánlja a segítséget, de a kormány nem kér belőle és ezek okozzák a feszültséget, valamint az, hogy a kormány nem bírja a kritikát.

Forrás: atv.hu