A kormány tagad, de egy dokumentum szerint 5 milliárd forintért építettek volna menekülttábort Vitnyéden

HírKlikk 2024. október 7. 06:40 2024. okt. 7. 06:40

Egy titokzatos előterjesztésről ír a Magyar Hang, miszerint az Orbán-kormánynak nagyon komoly tervei voltak Vitnyéden, ahol a hivatalos cáfolatok ellenére, menekülttábort akarhattak építeni.

A menekülttábor tervét legutóbb Gulyás Gergely miniszter is tagadta és nyári tábor építését emlegette, de a Magyar Hang dokumentumok alapján több milliárdos tervekről ír, helyszíni riportjában pedig drótkerítésről és rendőrautókról számol be – írja a hvg.hu, emlékeztetve: még szeptember közepén írtak arról, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéd melletti Csermajorban gyanús mozgolódás van az utóbbi hetekben, és a helyiek ebből azt gyanítják, hogy a magyar kormány titokban menekülttábort épít.  

Később fényképek is eljutottak a laphoz a belső munkálatokról, és láthatóan valami készült: sebtében felhúzott három méteres drótkerítés, 24 órás rendőri felügyelet, adótorony és titkolózás jellemezte a helyzetet. 

Ezután a burgenlandi tartományi vezető a határ lezárásával fenyegetőzött a tervezett menekülttábor miatt, majd az osztrákok is kiakadtak, mondván: a diáküdülő építését nem hiszik el. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom