Az MSZP a tanévkezdést segítő akciót indított

HírKlikk 2020. szeptember 1. 14:23 2020. szept. 1. 14:23

Karitatív akció indítását jelentette be az MSZP elnöke, frakcióvezetője kedden: a szocialisták 10 millió forinttal segítik a tanévkezdésben az arra rászoruló családokat.

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón úgy értékelt, a kormány nem segíti a családokat az iskolakezdésben, holott a koronavírus-járvány miatt százezrek veszítették el az állásukat, családok maradtak jövedelem nélkül.

Hozzátette: az MSZP korábban már javasolta, hogy a kormány hosszabbítsa meg a munkanélküli ellátás időtartamát, emelje annak összegét, illetve duplázza meg a több mint tíz éve változatlan összegű családi pótlékot, valamint legalább most segítsék plusz egyhavi családi pótlékkal a családokat.

Az ellenzéki politikus szerint a kormánynak fontosabb a saját oligarchái támogatása, valamint a kézilabdacsarnok és az atlétikai stadion felépítése.

Tóth Bertalan közölte, az országgyűlési képviselőik a fizetésük egy részét befizetik a párt szolidaritási alapjába, eddig 20 millió forintot osztottak szét karitatív akciókra. A szolidaritási alapból most meghirdetett, a tanévkezdést segítő akciót, a 10 millió forint szétosztását a párt megyei szervezetei koordinálják - mondta.

Szabó Sándor, az MSZP Csongrád-Csanád megyei elnöke arról számolt be, hogy a megyében külön karitatív akciót indítanak: tanszereket osztanak a szegedi közterületeken, valamint a megye több településén is az arra rászoruló családoknak.

Kozma József, az MSZP Szeged városi elnöke közölte, a megyeszékhely 100 millió forintot különített el a gyermekek beiskolázásának támogatására, mintegy 10 ezer iskolást tud ezzel segíteni az önkormányzat. A pályázatot meghosszabbították szeptember 15-ig - jegyezte meg.

Forrás: MTI