A Lánchídra szánt összeg 45-szörösét költi terven felül katonásdira a kormány

HírKlikk 2020. július 11. 08:45 2020. júl. 11. 08:45

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 270 milliárd forintos többletforrásban részesül azonnali határidővel, vagyis az idei koronavírus-járvány miatt, már eleve terhelt költségvetésből.

A pénteki, Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat kimondja, hogy a kormány egyetért a védelmi és biztonsági feladatokkal összefüggő beszerzések központosított rendszerének működéséhez és az ezzel kapcsolatos közfeladatok ellátásához szükséges forrás biztosításával – vette észre a portfolio.hu.

Ezért a pénzügyminiszter azonnali határidővel azt a feladatot kapta, hogy ennek érdekében, gondoskodjon az MNV Üzletviteli és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság javára 1,285 milliárd forint előteremtéséről, valamint a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat javára 270 milliárd forint biztosításáról.

Ez tehát nem volt betervezve a 2020-as költségvetésbe, vagyis a Pénzügyminisztériumnak most kell előteremtenie a fedezetet, egy olyan időszakban, amikor elszállóban van a költségvetés hiánya a koronavírus-válság miatt.