A Le Monde megcáfolta Varga Juditot

HírKlikk 2021. július 22. 12:54 2021. júl. 22. 12:54

Varga Juditék ki akartak húzatni egy kérdést és egy választ az interjúból. Később a miniszter azt állította, hogy nem kértek ilyet, ezt most cáfolta a Le Monde.

Vargát arról kérdezte a francia lap az interjúban, ha valaki azt kérné, hogy hallgassanak le egy újságírót vagy egy (politikai) ellenfelet, elfogadná ezt a kérést?” A miniszter erre felháborodva úgy válaszolt, hogy „micsoda kérdés! Ez már önmagában provokáció!”

Sajtóhírek szerint az interjú után Varga irodája a kérdést és a választ ki akarta vetetni az ellenőrzésre megküldött interjúból. A miniszter a Népszavának később azonban azt állította, hogy nem volt ilyen.

Az interjú szerzője most megerősítette a Népszavának: az igazságügyi miniszter sajtósa valóban szeretett volna kihúzatni egy kérdést és választ a megjelenés előtt álló cikkből, ő azonban nem járult hozzá:

„Azt mondtam a szóvivőnek, hogy csak akkor javíthatnak bele az írásba, ha közben rájöttek, hogy a miniszter hibás választ adott. Harminc perc múlva jött a megerősítés, hogy az interjú teljes szövegét jóváhagyták” – nyilatkozta Jean-Baptiste Chastand, a Le Monde bécsi tudósítója a lapnak.

Forrás: Népszava