A legdrágább és legolcsóbb utcák Magyarországon

HírKlikk 2023. október 22. 15:40 2023. okt. 22. 15:40

Tavaly a KSH adatai szerint a legdrágább ingatlan a fővárosi Költő utcában volt. A balatonfüredi Honvéd utca 2,34 millió forintos négyzetméterárával alig maradt el ettől. Másik véglet: a Somogy megyei Nágocs település Táncsics Mihály utcájában négyzetméterenként 5 ezer forintért hirdettek eladásra lakóingatlanokat.

Az Azénpénzem.hu szakportál írása az ingatlan.com által közzétett előzetes KSH-adatok alapján „kategorizálja” az ország utcáit az ottani ingatlanárak alapján. E szerint a XII. kerületi Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt közel 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el a lakóingatlanok. Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a második, az I. kerületi Orom utca pedig a harmadik helyet, előbbi esetében – kerekítve – 2,3 millió, utóbbinál 2,2 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal, a sorban a következő a XVI. kerületi Rákóczi út és a X. kerületi Gitár utca 298 ezer, illetve 313 ezer forinttal.

A fővároson kívüli piacon a Balaton-parti települések és utcák masszív fölényben vannak a legmagasabb áron eladott lakóingatlanok listáján – olvasható az összesítésben. Az első helyen a balatonfüredi Honvéd utca áll 2,34 millió összeggel. A legolcsóbb lakóingatlanokat Mezőhegyesen adta a múlt év során: a Komlósfecskéspuszta majorban 21 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár. 

Az ingatlan.com saját adatai alapján a 2023-as listát a Budapest V. kerületében lévő Széchenyi rakpart vezeti közel 3,5 millió forintos átlagos négyzetméterárral, ami 40 százalékkal haladja meg a tavalyi topot. Utána következik a Balaton déli partján található szántódi Parti villasor majdnem 3,2 millió forintos összeggel. 

Az ország legolcsóbb utcája idén a Somogy megyei Nágocs település Táncsics Mihály utcája, ahol négyzetméterenként mindössze 5 ezer forintért hirdettek eladásra lakóingatlanokat. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos négyzetméterárral rendelkező utcák között 700-szoros volt a különbség 2023-ban.

További részleteket itt találnak.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom