A legszegényebb falvakban legalább 80 százaléknyi szavazatot kapott a Fidesz

HírKlikk 2022. április 4. 10:18 2022. ápr. 4. 10:18

Ahogy négy évvel ezelőtt, ezúttal is hihetetlen fölényben volt az ország legszegényebb községeiben a Fidesz. Van öt település, ahol egy ellenzéki szavazatra 320 Fidesz-voks jutott.

A G7 gazdasági portál vetette össze azokat a településeket a választási eredményekkel, ahol 2020-ban a legalacsonyabb volt a lakosok átlagos személyi jövedelemadó-alapja.

Ennek alapján az ország 20 legszegényebb településén óriási fölénnyel győzött a Fidesz-KDNP, a 20 település átlagában 87,6 százalékos volt a győzelme. A tíz legszegényebb települést összevetve még kiugróbb a győzelem: több mint 96 százalék.

(A 20 legszegényebb település: Tornanádaska, Gadna, Csenyéte, Bódvalenke, Istvándi, Tiszabő, Kőkút, Szakácsi, Fáj, Büssü, Felsőregmec, Rajka, Nemesdéd, Lácacséke, Tiszabura, Gilvánfa, Uszka, Abaújszolnok, Köröm, Ág.)

A két kivétel a baranyai Ág, és a Győr-Moson-Sopron megyei Rajka, ahol csak 71, illetve 63 százalékot kapott a Fidesz.

„Két borsodi településen, Bódvalenkén és Gadnán mindenki a kormánypártok listájára szavazott, Csenyétén és Szakácsiban egy-egy szavazatot kapott az ellenzéki lista, Fájon pedig egyet sem, de ott a Mi Hazánk húzott be egy voksot. Így ezen az öt településen az ellenzéki összefogás minden szavazatára több mint 320 kormánypárti jutott" – olvasható a G7 cikkében.

A portál szerint a Fidesz ezeken a helyeken még erősebb lett, mint négy éve. 2018-ban ugyanis a tíz legszegényebb településen 85 százalékot kapott a Fidesz, Büssün pedig kétharmaduk sem volt.

Forrás: G7