A legtöbb egyetemen a járvány előtt megszokott módon folytatódik az oktatás

HírKlikk 2020. július 2. 16:50 2020. júl. 2. 16:50

A tavaszi félévi tanítás nagy része távoktatásban zajlott az egyetemeken is. A legtöbbjük most visszaállt a megszokott rendszerre – írja az Eduline.

portál megkeresésére a Pécsi Tudományegyetem megírta, hogy a következő félévet már jelenléti oktatás keretein belül kezdi meg, de a járvány időszaka alatt tanultakból készül – olyan hibrid megoldásokkal, amelyek vegyítik a megszokott és a távoktatás eljárásait. Ezeket elsősorban a külföldi hallgatóknak szánja, mert ők nem, vagy csak késve tudnak majd beutazni Magyarországra.

A Corvinus Egyetemen is arra készülnek, hogy a hallgatók személyes jelenlétével folytatódik az oktatás abban az esetben, ha nem romlik a járványügyi helyzet. Azonban annyi változás biztosan lesz, hogy eltörlik a szakdolgozat papíralapon történő benyújtását. A hallgatóknak mostantól elég lesz elektronikus úton leadni a dolgozatokat és a bírálatot is elektronikusan fogják megkapni.

A Budapesti Gazdasági Egyetem még nem tudott biztos információkat közölni, de részletesen átvizsgálják a hallgatók és az oktatók visszajelzéseit a távoktatásról, mert mindenképpen szeretnék hasznosítani az elmúlt félév tapasztalatait.

A Debreceni Egyetem azt nyilatkozta, hogy szeptembertől  ugyanúgy folytatódik az oktatás, ahogy a járvány előtt is működött.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem még dolgozik az őszi félév tanrendjén, de azt nyilatkozta, hogy amint tud konkrétummal szolgálni, tájékoztatja a hallgatókat.