A magyar futball betört a jugoszláv piacra

Föld S. Péter 2020. június 3. 11:44 2020. jún. 3. 11:44

Ne csodálkozzon senki, hogy a hétvégi estéken elnéptelenednek a volt Jugoszlávia utódállamainak utcái, ugyanis mindenki a magyar labdarúgó bajnokság mérkőzéseit nézi. Az ottani Telekon Srbija tulajdonában lévő Aréna Sport televízió megvásárolta a magyar labdarúgó mérkőzések közvetítési jogát, így most már nemcsak Magyarország, és Ukrajna, de öt további ország (Szerbia, Horvátország, Észak-Macedónia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina) polgárai is gyönyörködhetnek a magyar labdarúgás nyújtotta páratlan élvezetekben.

Az Aréna Sport küldetésének tartja, hogy igényes tartalmat adjon azoknak, akik az ő sportközvetítéseiket választják. Ha a magyar futballban nem látnák a minőséget, nem éreznék az iránta való felfokozott érdeklődést, bizonyosan nem vásárolják meg egy számunkra ismeretlen összegért a közvetítési jogokat. Feltehetőleg abból indultak ki, hogy ahol annyi új és költséges stadion épül, mint Magyarországon, ott bizonyára a futball is világszínvonalú. Mert olyan nincs, hogy egy sportágba számolatlanul és ellenőrizetlenül öntik a pénzt, aztán a teljesítmény nulla.

A szabadrúgásaink például már most sokkal jobbak, mint amilyenek a szocialista kormányok idején voltak, és ha Soros György nem mesterkedne a magyar futball tönkretétele érdekében, akkor már a szögletrúgásaink is jóval szignifikánsabbak lehetnének. Ami pedig a hosszan előrevágott labdák pontosságát illeti, nos, ebben majdhogynem világelső vagyunk, és csupán az a száz válogatott előz meg bennünket, akik előttünk állnak ebben a rangsorban.

És akkor még nem szóltunk a saját tizenhatosunk sarkáról visszafejelt labdák hatékonyságáról, a magyar cselek ördöngösségéről, amelyek külön-külön is alkalmasak arra, hogy a volt Jugoszlávia államaiban csodálják a futballunkat.

Csakis ezzel magyarázható, mert mással nemigen, hogy az Aréna Sport megvásárolta a magyar futballbajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogát. Persze, azért van egy rossz érzésünk: nem kizárt, hogy nem sportként, hanem két futballmeccs közötti időben, szórakoztató kabaréműsorként tálalják a nézőknek a magyar labdarúgó mérkőzéseket.