A magyarok engedtek Orbán akaratának

HírKlikk 2020. augusztus 5. 14:30 2020. aug. 5. 14:30

Nagyot nőtt a belföldi szállásfoglalások száma az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor még július közepén hangoztatta, hogy „több Balaton, kevesebb Adria, ez legyen most a jelszó.” Ezzel igyekezett meggyőzni a magyarokat, hogy a járvány miatt, inkább belföldön nyaraljanak és ne külföldön. A belföldi nyaralás nem csak kevésbé kockázatos, de a magyar gazdaságnak is segít talpra állni.

Most a Világgazdaság arról számol be, a Szallas.hu információi alapján, hogy tíz százalékkal több a belföldi szállásadó a Szallas.hu-nál, amely 13,4 ezer aktív hazai partnerrel nyitotta az idei nyarat. Az újonnan csatlakozók tíz százaléka budapesti, hét siófoki, négy százaléka pedig hajdúszoboszlói. Összességében a legtöbb partnerrel bővülő települések – Egert leszámítva – mind a balatoni régióban találhatók, ilyen Balatonmáriafürdő, Balatonfüred, Balatonlelle, Hévíz, Balatonboglár és Zalakaros. E településekről csatlakozott a szálláshelykiadó partnerek csaknem 40 százaléka. Nagyot nőtt a kínálat a Velencei-tó partján és a jellemzően kis, eldugott helyen levő szállásairól ismert Noszvaj, Nagymaros és Békésszentandrás településeken is.

A Balatonon pedig 33 százalékkal nagyobb forgalmat és öt százalékos átlagár-emelkedést tükröznek a Szallas.hu-nál az aktív foglalások. A legdrágább település Balatonfüred, ahol fejenként 12,9 ezer forintért lehet átlagosan egy éjszakát lefoglalni.

Úgy néz ki, hogy bejött Orbán Viktor számítása és a magyarok többet üdültek belföldön.

Forrás: Hírklikk