A megemelt képviselői fizetésből nehéz sorsú családokon segít az MSZP

HírKlikk 2019. november 16. 14:20 2019. nov. 16. 14:20

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a párt szombati választmányi ülését követően bejelentette, hogy a párt karitatív akciósorozatot indít. Ennek alapja az a 11 millió forint, ami a képviselői fizetésemelésből gyűlt össze.

A párt elnöke emlékeztetett, hogy amikor a kormánypárti többség megszavazta a képviselők javadalmazásának emelését, az MSZP-sek a többletet minden hónapban egy alapba utalták. Ebből a pénzből a többi ellenzéki párttal együttműködve segítenek a nehéz helyzetben lévő családokon. 

Az országgyűlési képviselőségről november 1-jével lemondott Tóbiás József helyére Szakács Lászlót választott az MSZP választmánya - erről már Kunhalmi Ágnes, az országos választmány elnöke beszélt.

Szakács László régi motoros, nehéz terepen dolgozik, leginkább a deviza- és Questor-károsultak ügyeivel foglalkozik - mondta a régi-új képviselőről Kunhalmi.

A választmány határozott arról is, hogy támogatja Karácsony Gergely főpolgármester szabad városokról szóló kezdeményezését. Ennek lényege az ellenzéki vezetésű városok összefogása. A választmány a Fidesz részéről nem számít konszolidációra, hanem egyre keményebb fellépésre, harcra készülnek, ehhez minél mélyebb és szorosabb összefogás kell. Ennek motorja kíván lenni az MSZP - mondta Kunhalmi Ágnes.