A Momentum civil jelölttel fúrja a zuglói ellenzéki egységet

HírKlikk 2019. augusztus 6. 17:30 2019. aug. 6. 17:30

Minden jel arra utal, hogy a zuglói ellenzéki együttműködés szétverésén ügyködik a Momentum Mozgalom. Korábbi nyilvános vállalásukkal szemben most arra törekszenek, hogy egy új, „független” polgármesterjelölttel szállhassanak ringbe az őszi önkormányzati választáson.

A Magyar Nemzet birtokába került, múlt héten készült olvasói fotók bizonyítják, hogy egy Nagy Lajos király úti pizzériában egyeztetett Rózsa András, a Momentum zuglói vezetője, Kisné Szivcsovics Nikolett, a Momentum kerületi szervezetének elnökségi tagja, volt LMP-s önkormányzati képviselőjelölt, Bartucz István, az Összefogás Zuglóért Egyesület képviselője, a helyi önkormányzat szociális bizottságának tagja, valamint Janicsák István popénekes.

A Momentum megnövekedett politikai étvágya miatt korábban még a kerületi előválasztás lehetősége is felmerült, azonban Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje az ötletet elvetette és a II. kerületi MSZP-s politikus, Horváth Csaba polgármesterjelöltsége mellett érvelt. 

Ezután vetődött fel a helyi civilek és a Momentum politikusai közötti találkozón, hogy egy pártoktól független jelölt is induljon, s most Janicsák István zuglói polgármesteri ambícióit támogatnák.

2014-ben – amikor Karácsony Gergelyt először Tarlós István lehetséges kihívójaként emlegették – már felvetődött, hogy a Z’Zi Labor együttes frontembere lehetne az Együtt–PM zuglói polgármesterjelöltje, mivel 2010-ben egy civil szervezet, az azóta inaktívvá vált Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesületének támogatottjaként harmadik lett a választáson. Végül azonban Karácsony mérettette meg magát Zuglóban, Janicsák pedig a támogatásáról biztosította.