A nagy le-le-leplezés

Föld S. Péter 2021. július 21. 19:00 2021. júl. 21. 19:00

Vasárnap délután a kormányhoz közeli sajtóban körbement egy videó, amelyen egy Anonymus-álarcos alak nagy leleplezést ígért. Azt ígérte, hogy leleplezik egy politikus kétszínűségét, megmutatják, hogy az illető kettős játékot játszik, mint a szurkoló, aki mindkét oldalra fogad. Már ettől is megborzongtunk, erre a félelmetes fejleményre ugyanis nem számított senki.

Nevet ekkor még nem mondott az ügyet megszellőztető Bennfentes blog, de a sztori már így is ijesztőnek tűnt. Különösen, hogy Anonymus hétfőn újabb videóval jelentkezett. Ekkor sem árulta el, kiről rántja le a leplet, csupán annyit mondott, hogy az illető személy cége, valamint a hozzá kapcsolódó cégháló tagjai mintegy 4 és félmilliárd forint uniós pénzt kaptak az elmúlt években, emellett még 300 millióval az állam is támogatta őket.

Kezdett forró lenni a levegő. Aztán kiderült, hogy Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a célszemély, a Birodalom vele akart visszavágni az őt ért sérelmekért. Mert sérelmek bőségesen érték a Birodalmat, például szintén vasárnap, amikor kiderült, hogy az Orbán-kormány egy olyan kémszoftvert vásárolt Izraeltől, amelynek révén a megfigyelt célszemélyek okostelefonjáról bizalmas információkhoz lehet jutni. Ezzel volt tele a világsajtó, nem mellesleg a magyar sajtónak az a része is, amely nem a Fidesz tenyeréből eszik

Nem tisztünk megvédeni a Momentumot és annak politikusait – védjék meg magukat ha akarják, és ha tudják. Csak annyit jegyeznénk meg, hogy Cseh Katalin rágalomnak nevezte az ellene felhozott vádakat, mint mondta ő már politikusi pályája megkezdése előtt lemondott ügyvezetői posztjáról, s 2018 óta nem vezetője annak a cégnek, amely egyébként nem 4 és fél milliárd, hanem ennél nagyságrendekkel kevesebb uniós pénzt kapott. A 4 és félmilliárd forint szerinte úgy jött ki, hogy oknyomozóék – a Bennfentes blogról beszélünk – összeadták a Cseh Katalin volt cégének is helyt adó ipari parkban található vállalkozások bevételeit, vagyis, azok összesen kaptak ennyi pénzt. Bennfentesék erre azzal válaszoltak, hogy Cseh nem mond igazat, mert a többi cég is kötődik az ő egykori vállalkozásához.

Részünkről itt be is fejeztük s történet ismertetését, az ügy, ha minden igaz, a bíróságon folytatódik, mert a Momentum politikusa feljelenti oknyomozóékat. Ami viszont számunkra tanulság, az nem más, minthogy ebben a történetben a hatalom egy kétségbeesett próbálkozásának lehetünk tanúi. E próbálkozásnak az a lényege, hogy aznap pattant ki a már említett megfigyelési botrány, amikor már napok óta a kínai vakcina alkalmatlanságáról szólnak a hírek, ezekről kellett valahogy elterelni a figyelmet és előráncigálni egy meglehetősen marginális történetet. Mert – feltéve, de meg nem engedve – , még ha igaz is a Cseh Katalinról szóló történet, az semmiképpen sem igazolja a kormány botrányait.

Azt például, hogy a világpiaci árnál jóval drágábban szereztek be egy olyan kínai vakcinát, amely a hatvan év feletti lakosság egy részénél hatástalannak bizonyult, és amelyet éppen erre a korosztályra erőltettek rá Müller Cecília országos tiszti főorvos szíves asszisztálásával.

És említhetnénk magát a megfigyelési botrányt, ahol gyaníthatóan a magyar állam saját polgárait figyeltette meg, törvénytelenül – egy Izraelből vásárolt kémprogram segítségével. Olyan polgárokat, akik semmiféle bűncselekményt nem követtek el, nem is készültek elkövetni, mindössze annyi a bűnük, hogy nem kedvelik Orbánt és a Fideszt, elegük van a NER ámokfutásából, a rengeteg lopásból, a korrupcióból, és úgy általában abból, hogy Magyarország messze a lehetőségei alatt teljesít.

Ezért cibálták elő ezt az idétlen Anonymust és Cseh Katalin egykori cégének uniós pénzeit. Mely történet, ha beigazolódna, akkor sem legitimálná azt a rombolást, amelyet az Orbán-kormány a NER színre lépése óta véghez vitt.