A nap grafikonja: pedagógusbérek alakulása

vazsu 2019. április 12. 07:56 2019. ápr. 12. 07:56

Budaörsi tanárok igazán udvarias levélben szembesítették a minap Orbán Viktor miniszterelnököt azzal, hogy megszegte a 2011-ben a közoktatási rendszer átalakítására tett ígéretét. A változtatások legvonzóbb vállalása az egyösszegű béremelés és a bérek minimálbérhez kötése volt. Most grafikonban mutatták be a pedagógusok az átverésük lecsapódását.

A grafikon a nyílt levél hivatalos weboldalán található, ahonnan le is lehet tölteni azt. A  kezdeményezők Facebook posztjukban egyébként azt írják, hogy napokon belül megérkeznek az ország összes iskolájába az aláíró ívek, ahol a csatlakozási szándékot ki lehet fejezni. A kitöltött aláíróíveket április 30-ig várják vissza. A terv pedig az, hogy a nyílt levelet a visszaérkezett aláíróívekkel együtt május elején személyesen adják át a címzettnek.

A levél, az aláírók névsorával és oktatási intézményeivel itt található.

Mint a Hírklikk is beszámolt róla, 273 budaörsi pedagógus írta alá az ominózus nyílt levelet, melyben a többi között követelik, hogy a pedagógusbéreket a mindenkori minimálbérhez kössék, jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét, és a lehető legrövidebb időn belül, kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.

Wittinghoff Tamás, budaörsi polgármester portálunknak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy „Budaörsön vélhetően erősebben jelen van az a szellemiség, az az öntudat, ami a társadalom jó részéből hiányzik, vagy gyenge – ebben a szellemben működött az oktatás nálunk közel három évtizedig, ami meg is látszott az eredményeken, a gimnáziumunk máig az egyik legjobb az országban”.