A német szélsőjobboldali párt, az AfD is frakciót alapít az Európai Parlamentben

HírKlikk 2024. július 10. 17:50 2024. júl. 10. 17:50

Összegyűjtötte a szükséges számú partnert, saját frakciót alakít az Alternatíva Németországért az Európai Parlamentben. A formációhoz kilenc országból 28 képviselő csatlakozott, köztük a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Borvendég Zsuzsanna is.

„Olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját” – írta posztjában Toroczkai László, a párt elnöke, vette észre a 444. Hozzátette: „Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni.”

A frakcióalapításban az AfD és a Mi Hazánk mellett a francia Visszahódítás (Reconquete), a lengyel a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja), a bolgár Újjászületés, a spanyol Se Acabó La Fiesta, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt, a szlovák Köztársaság Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt. A frakciót hivatalosan szerda este jelenti be, az AfD a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja.

(A kiemelt képen az AfD egyik regionális vezetője.)

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom